Of de keizer, of niemand
joostMr. Jozef Rammelt (Hilversum, 1954) studeerde in 1982 af aan de Rijksuniversiteit van Utrecht in de afstudeerrichting Nederlands Straf- en procesrecht. Van 1982 tot 1988 was hij advocaat in Maastricht en Purmerend.

Vanaf 1988 was hij managing partner van een sectie volledig gespecialiseerd in strafrecht in Amsterdam. In 2000 heeft hij samen met Mr. Pijnenburg Keizer Advocaten opgericht. Sedert 1996 is hij tevens partner bij Vanden Eynde & Partners te Brussel, waar hij eveneens kantoor houdt. Mr. Rammelt is sedert 1993 lid van de Vereniging voor Strafrechtadvocaten. Vanaf 1994 houdt hij zich actief bezig met Fair Trial International . Dit is een internationaal samenwerkingsverband van advocatenkantoren dat het kantoor in staat stelt cliënten over de gehele wereld bijstand in strafzaken te verlenen.

Binnen kantoor is Jozef Rammelt gespecialiseerd in Internationaal Strafrecht, uitleveringszaken en WOTS-zaken. Hij staat cliënten bij in geheel Europa en daarbuiten.

Vanaf 1996 is hij lid van de "International Criminal Bar Association" in Londen: een organisatie die zich op internationaal niveau bezighoudt met het kritisch toetsen van wetswijzigingen in het strafrecht op nationaal en internationaal niveau. Mr. Rammelt is mede oprichter en bestuurslid van de stichting EuroMos, een in Nederland gevestigde stichting die zich binnen de Europese Unie bezig houdt met het monitoren van overleveringen van verdachten en de daarop volgende strafvervolging.

Tevens dient dit panel voor de leden als doorverwijsinstrument zodat indien cliënten in het buitenland in de problemen geraken er direct, waar dan ook, direct een betrouwbare buitenlandse collega advocaat kan worden ingeschakeld.

Mr. Rammelt beschikt over een groot netwerk van strafrechtadvocaten over de gehele wereld zodat adviezen met betrekking tot buitenlandse strafrechtprocedures snel kunnen worden gegeven.